Ābolus, bumbierus, persikus, marakujas, u.c. mēs taču ēdam ar visu mizu – vai esi kādreiz aizdomājies par to, ka viss banāna “labums” ir ne tikai banāna mīkstumā, bet varbūt arī tā mizā?
Banānus ēd gan veci, gan jauni un pareizi dara – banānos ir daudz vitamīnu, minerālvielu, šķiedrvielu, nemaz nerunājot par daudz labajām īpašībām, ko tie sniedz veselībai. Tāpat tos ir arī viegli iepakot līdzņemšanai. Dietologi sauc banānu par ‘superēdienu’ (superfood) un iesaka ēst pat to mizas! Par labajām mizu īpašībām, lai nākamajā lapā!
VIDEO:
Lasi vēl: Drošas pazīmes, kas norāda, ka arbūzs ir nogatavojies. Vairs nebūs jāklauvē pa arbūzu!
Tevi arī varētu interesēt
Lai uzzinātu vairāk par banānu mizu labajām īpašībām, pāršķir lapu!
Tevi noteikti interesēs
- No 2026.gada 1.jūlija Latvijā stāsies spēkā ”cukura nodoklis” – kā tas ietekmēs mūsu maciņus
- Rīgā gaidāmas izmaiņas CSDD vadīšanas eksāmenos: ko zināt topošajiem autovadītājiem
- Šīm 6 Ķīniešu zodiaka zīmēm pēc 21. novembra sākas skaists veiksmes un mīlestības periods
- Gardais uzkodu “Napoleons” ar trim pildījumiem, kas vienmēr izceļas uz svētku galda un garšo visiem
- Dvieļi kļuva mīksti jau pēc vienas mazgāšanas reizes, izmantojot vienu dabīgu līdzekli, ko ieteica tīrīšanas speciālists
- Viesmīle pamanīja gredzenu uz miljonāra rokas un teica: “Manai mātei ir tieši tāds pats”, bet vīrieša atbilde visu mainīja







